TURBĂ GRAMOFLOR

gramoflor logo

 

Turba este un mix heterogen, care conține o cantitate de plante descompuse, un material care se acumlează în mediu saturat cu apă și în absența oxigenului (anoxie). Cu cât climatul este mai cald cu atât  materialul vegetal se descompune mai repede. Aceste materiale sunt acumulate în regiuni unde temperatura este suficient pentru dezvoltarea plantelor și pentru o activitate microbeana intensivă, care descompune vegetația. Astfel de condiții sunt mai frecvente în emisfera Nordica.

GRAMOFLOR este una dintre cele mai mari producatoare de turbă din Europa, ale caror situri (laboratoare) de extracție se găsesc în nordul Germaniei. Gramoflor urmărește cu interes evoluția din agricultura românească, aprovizionează piața cu turbă, pământ pentru flori și perlit. Aceste produse sunt de înaltă calitate și inovatoare, care ofera soluții de orice tip de cultivare, respectiv in orice stadiu.

Un substrat este creat prin combinarea diferitelor componente cum ar fi turba albă, turba neagră, fibre de lemn, compost, perlit și îngrășaminte (fertilizanți). Această flexibilitate permite producerea de substraturi cu cerințele specifice ale clientului. Putem oferi cultivatorilor, produse pentru:

 

  1. Substraturi pentru înmulțire și plantare
  2. Substraturi pentru containere (structura>40 mm)
  3. Substraturi speciale
  4. Mulci descompus

Gramoflor turba      

 

Alături de substratul standard, noi oferim soluții individuale, care îndeplinesc solicitarile specifice ale clienților. Datorită cunoștințelor ridicate despre turbă, ne permitem să producem amestecuri speciale în propriile noastre laboratoare, acest lucru realizandu-se de fiecare dată în strânsă legătură cu nevoile clientului.

Echipa GRAMOFLOR este focusată pentru servirea clienților din România, fiind de partea lor, oferindu-le sfaturi de specialitate și produse de calitate în conformitate cu sloganul nostru: “Pentru o creștere responsabilă!”

 

Thodoris S. Tsiakoudis, consilier tehnic al Gramoflor pentru zona Balcani.