Recomandari pentru alegerea hibrizilor de tomate si ardei

Unul din pasii importanti pentru o productie de succes, este alegerea celui mai potrivit hibrid care se preteaza pentru conditiile dumneavoastra. Sigur ca la alegerea pe care o faceti trebuie sa tineti seama de: timpurietate, determinarea plantei, rezistenta la boli, marime fruct, gust, etc.

Pentru stabilirea celui mai bun hibrid de catre fiecare cultivator este necesar cunoasterea de catre acesta a tipului de cultura pe care doreste sa o practice.

Din  aceste considerente  mai jos sunt prezentate cateva hibrizi de tomate si ardei cultivate în Romania, in speranta ca dumneavoastra veti face cea mai buna alegere si veti gasi solutia optima pentru tipul de cultura.

Leonora F1

Este un hibrid semi-timpuriu pentrucultivare inspatii protejate si camp deschis, cu rezistenta la TSWV.

FIECARE CU SAVOARE!

 

   Nesiu Ioan – loc Pancota jud Arad:

 „La recomandarea reprezentantului Agris, am cultivat pe ciclul de primavara hibridul nou de tomate Leonora. Este un hibrid foarte viguros cu o buna rezistenta la TSWV, leaga bine in perioada de vara, de o culoare frumoasa, un rosu aprins si o greutate de peste 250 gr. Este un hibrid de viitor, cultivati-l cu incredere! „

 

 

 

 

 

 

 

Aphen F1

Hibrid extra-timpuriu de tomata roz cu fructe mari 250-300 gr.

    Hotea Cosmin – loc Ghilvaci Gara, jud Satu Mare

 

„Dupa mai multe incercari in a gasi o tomata roz superioara, am ales sa cultiv Aphen F1. Mi-a oferit un pachet generos de calitati: culoare, productivitate, gust si rezistenta la crapare. Anul acesta am cultivat si noul hibrid Honey Moon F1 care aduce un plus gustului! „

 

Piata de seminte de ardei cu toleranta ridicata la TSWV (virusul petelor de bronz) este intr-o crestere accelerata in ultimii ani. 

 

Metodele de prevenire a  bolii petelor de bonz:

-Combaterea tripsilor – fiind principalul vector de transmitere

-Alegerea hibrizilor cu rezistenta la TSWV

Redkan F1

Hibrid de ardei Kapia cu rezistenta  la TSWV.

Baetica Tomel, localitate Izbiceni

Redkan F1 are atat productie foarte buna, fara pauza la temperaturi mari cat si toleranta la TSWV, avantaje importante fata de ardeii concurenti de pe piata. Planta este compacta sin u necesita copilit major. Cu Redkan F1, productie sigura indiferent de conditii!”

Salomon F1

Este un hibrid timpuriu de ardei blocky, cu coacere din verde in rosu ru rezistenta la TSWV.

Lupu Aurel-Fermier, localitate Matca

“Am cultivat pentru prima data ardei gras cu coacere din verde in rosu, hibridul SALOMON F1, m-a impresionat vigoarea deosebita a plantelor, productivitate mult mai mare comparative cu ardeii grasi glaben. Calitatea fructelor mi-a permis sa valorific productia la preturi superioare.”