Cosul meu
Gol.

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Kelpak

Kelpak este un stimulator de crestere si dezvoltare a plantelor pe baza de auxine si citochinine.Kelpak este un extract lichid de alge marine (Ecklonia maxima) care este produs printr-un procedeu unic,patentat “presarea la rece a celulelor”.Acest procedeu confera produsului Kelpak cel mai ridicat continut de fitohormoni naturali dintre toate produsele de acest fel
Nume produs Pret Cantitate
KELPAK 1 L 52,50 RON

Kelpak

Eficacitate nu sunt voturi
Slab Puternic

Detalii

Detalii produs:

Kelpak este un extract lichid de alge marine (Ecklonia maxima) care este produs printr-un procedeu unic,patentat “presarea la rece a celulelor”.Acest procedeu confera produsului Kelpak cel mai ridicat continut de fitohormoni naturali dintre toate produsele de acest fel.

Kelpak contine:auxine si citokinine dar dominant fiind auxina.

Auxinele sunt responsabile de alungirea si marirea celulelor,iar citokininele ajuta la incetinirea imbatranirii plantelor si cresterea fotosintezei ,ambele procese fiind direct legate de cresterea partii aeriene a plantei.

Kelpak promoveaza cresterea radacinilor,fiind un produs cu continut dominant in auxine.Radacinile sunt adevarate”fabrici de producere a citokininei”,aceasta fiind responsabila de dezvoltarea varfurilor de crestere.Cresterea rapida a varfurilor radacinilor conduce la cresterea continutului de citochinine in plantele tratate deoarece aceasta grupa de hormoni este produsa in varfurile de crestere ale radacinilor.Cresterea volumului ,a numarului de varfuri de crestere de la nivelul radacinilor si a diametrului vaselor din tesuturile vegetale ,duce la o absorbtie superioara a apei si a substantelor nutritive din sol.

Gradul de nutritie si nivelul ridicat al citochininelor produse in plante duce la cresterea si dezvoltarea optima a plantelor si obtinerea de recolte bogate si de calitate superioara.

Sistemul radicular este fortificat si face ca planta sa fie mai rezistenta la factori de stres cum ar fi: seceta , baltirea apei,carente de nutrienti si salinitatea din sol ,infestarea cu nematozi sau agenti patogeni din sol (Pythium,Phytophtora,Rizoctonia,Fusarium etc.)

Mod de utilizare:

Kelpak este un stimulator de crestere si dezvoltare a plantelor care poate fi folosit  la fertilizari foliare sau aplicat radicular pentru stimularea  inradacinarii si obtinerea de recolte bogate si de calitate.

  • Cereale paioase si rapita: tratamentele la samanta impreuna cu produsele de protectia plantelor (se inlocuieste proportional apa folosita la realizarea solutiei de tratare a semintelor cu 1-2 litri de Kelpak la cereal paioase si 0,5-0,8 litri la rapita);tratamente foliare la cereale paioase:in doza de 2 litri/ha in toamna sau primavara devreme .

Stropirile cu Kelpak la cereale paioase ,in doza de 2 litri/ha in stadii cat mai timpurii preferabil in stadiile 21-30 (Zadoks),duc la cresterea semnificativa a mesei radacinilor,a masei medii a spicului si in final la cresterea productiei;

Stropirile cu Kelpak la rapita,in doza de 2 litri/ha in stadiul de 3-5 frunze duc la cresterea semnificativa a masei radacinilor si in final la cresterea productiei de seminte.

 • Cartof, ceapa, usturoi: 0,2%. Se scufunda tuberculii/bulbii aproxamativ 5 minute inainte de tansplantare; 3-4 litri /ha tratament foliar la 21-28 zile de la rasarirea completa; 2 litri/ha  tratament foliar la 14 zile dupa primul tratament.
 • Tomate,vinete,ardei,salata ,varza,conopida,castraveti,dovlecei:1% rasad–tavitele cu rasad se tin cu partea inferioara in solutie Kelpak sau se stropesc rasadurile inainte de transplantare cu stropitoarea; 2-3litri/ha –doua- trei  tratamente foliare la interval de 14 zile dupa transplantare.
 • Porumb boabe ,floarea soarelui :2 litri/ha tratament foliar la stadiul de 3-5 frunze pentru o radacina puternica,rezistenta si o utilizare superioara a nutrientilor din sol.
 • Plantatii viti-pomicole tinere,arbusti fructiferi,capsuni:0,5% tratamente foliare la interval de 3-4 saptamani in perioada de crstere intense; 0,5% udari in zona radacinii cu 1-2 litri solutie/planta,la transplantare sau primavera devreme in anii de dupa plantare.
 • Mar ,vita de vie:2-3 litri/ha doua tratamente foliare: primul inainte de inflorit cand planta are suficienta acoperire si urmatorul la 14-21 zile cand boabele sunt deja formate.
 • Morcov,telina: 2 litri/ha doua trei tratamente foliare la interval de 14 zile incepand cu faza 4-5 frunze.
 • Soia, fasole: 4 litri/ha primul tratament foliar la stadiul de 3-5 frunze trifoliate, 2 litri/ha al doilea tratament la interval de 14-21 zile.
 • Sfecla pentru zahar: 4 litri/ha tratament foliar la stadiul de 4-8 frunze .
 • Tutun: 0,2% la rasad,tavitele cu rasaduri se aseaza in solutia de Kelpak cu cateva zile inainte de transplantare sau se uda rasadul la plantare.

Mai multe informatii

Atribute
BB5 recomandat Nu
Producator Kelp Products PTY, Africa de Sud
Tip solutie Foliar
Substanta activa Auxine, Citochinine
Continut substanta activa 10,7 mg/0,03 mg/1,0%

Comentarii

Adauga comentariu:

Pentru a scrie cometariu trebuie să vă logati !