

Produs împotriva încolțirii cartofului în timpul depozitării. Salvează de la depreciere (încolțire deshidratare) cartofii depozitati. Reduce pierderile de substanță uscată și de apă, cartofii încolțind mai puțin în timpul depozitării, deci se păstrează cantitativ și calitativ valoarea nutritivă a cartofului.
Produs împotriva încolțirii cartofului în timpul depozitării. Salvează de la depreciere (încolțire deshidratare) cartofii depozitati. Reduce pierderile de substanță uscată și de apă, cartofii încolțind mai puțin în timpul depozitării, deci se păstrează cantitativ și calitativ valoarea nutritivă a cartofului. Crește rezistența la boli, aspectul comercial păstrându-se până la apariția cartofilor noi. Temperatura optimă de păstrare a cartofilor este de 3 – 6 garde, în cazul folosirii Solenidului temperatura poate să crească până la 12 grade, unde încolțirea rămâne redusă. Se poate folosi Solenid ca pudră sau soluție, la toate soiurile de cartof pentru consum, dar este interzisă folosirea ei la cartofii de sămânță. Pudra se aplica ca atare, prin prăfuire, pe cartofi, înainte de depozitare, doza fiind 2 kg pudră Solenid la 1 t cartofi. Se aplică un singur tratament și nu există interdicție de pauză de la tratare până la consum.