Avem nevoie de lumina Soarelui

   Suntem deja în plin sezon de producere a răsadurilor. Zilnic ne străduim să asigurăm factorii vitali plăntuțelor noștri, încălzim, aerisim, acoperim descoperim, udăm și chiar uscăm răsadurile. Ne uităm la ele ca la copii noștri, cu speranțe și griji.răsad

   Și cum nu iese soarele nu se încălzește vremea parcă și plantele stau mai posomorâte și noi ne frustrăm de zilele noroase. Plantele au nevoie de lumină, de lumina soarelui pentru a se dezvolta, pentru a sintetiza substanțele organice din care este alcătuită toată planta și viitoarea noastră producție.

  fotosinteza
  

   În absența luminii plantele își consumă substanțele organice deja sintetizate, pentru a menține procesele vitale elementare. Din această cauză după o perioadă mai lungă de nebulozitate ridicată plăntuțele devin mai gălbui, și sistează în creștere. O plantă îngălbenită reia foarte lent creșterea, deoarece are mai puțină clorofilă, particulă verde, unde se desfășoară fotosinteza.


  


   Pentru ca plantele să beneficieze de potențialul maxim de lumină este foarte important ca folia spațiului de producere a răsadurilor să fie curată, și să conțină aditivi de difuzie.

   Acești aditivi de difuzie transferă razele solare ajunse pe suprafața foliei în interiorul spațiului de producție, schimbând direcția de incidență a razelor, difuzând pe ele. În acest fel razele solare ajung la plante nu numai din direcția soarelui. Lumina va ajunge pe frunze din direcții diferite, plantele nu mai umbresc unul pe altul, eficiența luminii fiind mai mare, plantele se dezvoltă mai uniform.directia razelor

  
   Este foarte important ca în aceste condiții cu lumină scăzută să reducem temperaturile cu 2-3 grade față de optimele necesare.
În aceste condiții procesele de descompunere a clorofilei sunt mai lente, plantele îngălbenesc mai încet.

  

   Altă măsură importantă este că și hrănirea plantelor trebuie schimbată. Se reduce alimentarea plantelor cu macroelemente, (azot, fosfor și potasiu) și se pune accent pe alimentarea cu microelemente. Din cauza metabolismului redus acesta se poate realiza doar cu produse chelatate. Unele produse au forme de chelatizare speciale (HEEDTA), care nu necesită efort din partea plantei pentru preluarea lor. După penetrarea chelatului în plantă agentul de chelatizare se descompune, contribuind energetic la susținerea metabolismului, stimulează creșterea plantei. Microelementul transportat de agentul de chelatizare rămâne liber dispus plantei în interiorul celulelor.

   Produsul Micropower Eco conține microelementele chelatizate cu HEEDTA și din aceasta cauză prin stropiri repetate menține condiția bună a răsadului și în perioada cu lumină scăzută.


   Aceste plante în condiții de iluminare potrivită se dezvoltă mai rapid, si sunt mai rezistente la stresul abiotic.

Leave a Reply